Nieuws/Sport
16491
Sport

Interesse in Kjaer komt slecht uit

Advocaat komt op volle oorlogssterkte naar De Kuip

Dick Advocaat

Dick Advocaat

ROTTERDAM - Dick Advocaat arriveert vandaag met een Fenerbahçe-selectie op volle oorlogssterkte in Rotterdam. De Nederlander kan beschikken over al zijn topspelers, inclusief Jeremain Lens die in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord in glanzende vorm stak en mede daardoor weer werd opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Dick Advocaat

Dick Advocaat

Lens raakte daarna wel overbelast en opnieuw geblesseerd bij Oranje, waardoor de Turkse ploeg hem weer wekenlang moest missen. Maar net op tijd voor de kraker in De Kuip, waar Feyenoord morgenavond met twee goals verschil moet winnen om Europees te overwinteren, is Lens weer topfit. Afgelopen weekeinde maakte hij al minuten en Advocaat moet nu overwegen of hij de snelle aanvaller al rijp acht voor een basisplaats.

In de competitie draaide Fenerbahçe een voortreffelijke generale. Het domineerde bijna 90 minuten in de topper tegen Besiktas, al bleven doelpunten uit. Advocaat zag zijn ploeg weliswaar scoren, maar die goal werd afgekeurd. De indrukwekkende serie van de ploeg uit Istanbul is echter ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Het Italiaanse Inter wil de grote Deense verdediger Simon Kjaer binnenhengelen. Dat zal stuiten op verzet van Advocaat, die geen enkele topspeler kwijt wil en eerder op versterking zal aandringen in de volgende transferperiode. Kjaer, 27 jaar en in het bezit van een contract tot de zomer van 2019, staat op de verlanglijst van meerdere Italiaanse clubs. De Italianen kennen hem vanwege zijn ervaringen bij Palermo en AS Roma. Fenerbahçe betaalde 18 maanden geleden bijna 8 miljoen euro voor Kjaer aan het Franse Lille. De interesse van de oude club van Frank de Boer komt Advocaat slecht uit. Juist nu wil hij rust in zijn ploeg om de focus op Feyenoord en de kampioensrace te houden.

Het duel in de uitverkochte Kuip, zij het met een beperkte capaciteit (vanwege de maatregelen die nodig zijn om nieuwe incidenten te voorkomen), belooft in alle opzichten een thriller te worden. Voor beide ploegen staat een langer avontuur in Europa op het spel. Zowel aan de kant van Fenerbahçe als bij Feyenoord staan er spelers op scherp. De centrale verdedigers Martin Skrtel en Jan-Arie van der Heijden zullen er in de volgende Europese wedstrijd niet bij zijn als ze tegen geel aanlopen.

Een troost voor Feyenoord. Fenerbahçe heeft in Europa dit seizoen nog geen uitwedstrijd gewonnen. Net als Feyenoord ging het keihard onderuit bij Manchester Ubited en het speelde gelijk bij Zorya Luhansk