Sport/WK voetbal
1649553910
WK voetbal

Statistieken derde WK-dag: sterk begin Frankrijk, afgang Argentinië

De derde dag van het WK zit er weer op. Saoedi-Arabië zorgde direct voor één van de grootste WK-stunts ooit door titelkandidaat Argentinië te verschalken: 2-1. Denemarken begon het wereldkampioenschap tegen Tunesië met een 0-0. Mexico en Polen kwamen in hun eerste groepsduel ook niet tot scoren. Titelverdediger Frankrijk had weinig moeite met Australië en won met 4-1.

Herbeleef alle duels middels uitgebreide statistieken

Frankrijk - Australië

Na een wat stroef begin heeft Frankrijk zijn eerste duel op het WK tegen Australië gewonnen. Het werd 4-1 voor de titelverdediger, die aanvankelijk nog wel op achterstand was gekomen.

Mexico - Polen

Mexico en Polen speelden gelijk: 0-0. Hoewel de beste kansen voor de Mexicanen waren, was Polen het dichtst bij een treffer. Aanvoerder Robert Lewandowski miste in de 58e minuut een strafschop, toegekend na een overtreding van Héctor Moreno op de spits van FC Barcelona.

Denemarken - Tunesië

Denemarken is het WK in Qatar begonnen met een teleurstellend gelijkspel tegen Tunesië: 0-0. De Denen hadden op het EK van 2021 en de afgelopen Nations League nog behoorlijk indruk gemaakt, maar nu kon de ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand maar weinig potten breken tegen de taaie Noord-Afrikanen.

.

Argentinië - Saoedi-Arabië

De eerste superstunt van het WK is een feit. Saoedi-Arabië versloeg titelfavoriet Argentinië met 2-1, dankzij twee goals in het eerste kwartier na rust. Het betekende een dramatische WK-start voor Lionel Messi, die hoopt zijn laatste mondiale eindronde te winnen.