Sport/Voetbal
1651566132
Voetbal

Seizoen Serie A verlengd tot 20 augustus

Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt

De Italiaanse voetbalbond heeft woensdag bekendgemaakt dat het seizoen in de Serie A verlengd wordt tot 20 augustus. De bond hoopt door deze verlenging om de competitie alsnog uit te kunnen spelen.

Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt

„We willen het huidige seizoen weer opstarten en ook uitspelen, met als uiterste datum 20 augustus voor de Serie A, B en C”, meldt de FIGC in een communiqué.

Als startdatum voor volgend seizoen blijft de Italiaanse voetbalbond wel vasthouden aan 1 september. Als er effectief tot 20 augustus gevoetbald wordt, betekent dat dat Matthijs de Ligt en co. slechts 10 dagen tussen het einde van dit seizoen en het begin van volgend seizoen zullen overhouden.

De Italiaanse voetbalbond heeft ook een plan b klaar als het coronavirus nog te hevig aanwezig is. Er wordt rekening gehouden met play-offs spelen om een kampioen aan te duiden, Europese tickets te verdelen en om over promotie en degradatie te oordelen.

De federatie garandeert ook dat er regels omtrent promotie en degradatie uitgedacht zullen worden bij een eventuele definitieve stopzetting van het seizoen.