Nieuws/Sport
165164
Sport

Ploeg Jonker heeft punt nodig tegen HSV

Wolfsburg wacht enorme kraker in Hamburg

Andries Jonker wacht een zinderende ontknoping.

Andries Jonker wacht een zinderende ontknoping.

Andries Jonker wacht volgende week met VfL Wolfsburg een kraker van jewelste in de Bundesliga. Na de 1-1 tegen Borussia Mönchengladbach moet Wolfsburg een punt pakken bij Hamburger SV om rechtstreekse handhaving te realiseren.

Andries Jonker wacht een zinderende ontknoping.

Andries Jonker wacht een zinderende ontknoping.

Die Wölfe hadden zich in het thuisduel met Gladbach al veilig kunnen spelen, maar de formatie van Jonker kwam niet verder dan 1-1. Het duel lag in de slotfase een kwartier stil, nadat er noodweer was losgebarsten boven de Volkswagen-Arena.

Regen

In de tijd dat de spelers van Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach de regen afwachtte, werd er op de andere velden in de Bundesliga wel verder gevoetbald. In Gelsenkirchen leek Wolfsburgs concurrent HSV te gaan verliezen bij Schalke, maar de gelijkmaker van Pierre-Michel Lasogga in blessuretijd zorgde ervoor dat de ploeg uit Hamburg nog altijd zicht heeft op rechtstreekse handhaving.

Met nog een speelronde te gaan staat HSV zestiende, met twee punten achterstand op Wolfsburg. Beide ploegen staan volgende week zondag in Hamburg tegenover elkaar. De ploeg die als zestiende eindigt is veroordeeld tot het spelen van play-offs om lijfsbehoud. 

Zuur voor Bazoer

Riechedly Bazoer zal bij de spetterende ontknoping van de Bundesliga moeten toekijken. De oud-Ajacied kreeg op slag van rust in het duel met Borussia Mönchengladbach geel, en is geschorst.

Ontsnapping

Overigens is er zelfs bij verlies van Wolfsburg in Hamburg nog een ontsnapping mogelijk. Als FC Augsburg dan ook verliest bij Hoffenheim, zou Wolfsburg op doelsaldo nog boven Augsburg kunnen eindigen. Wolfsburg heeft een doelsaldo van -17, Augsburg staat op -16. Nadat vorige week SV Darmstadt al uit de Bundesliga degradeerde, viel zaterdag ook het doek voor FC Ingolstadt. Die ploeg speelde bij SC Freiburg gelijk (1-1), en kan door de late gelijkmaker van HSV bij Schalke niet meer op de zestiende plaats eindigden.