Sport/Voetbal
1651718560
Voetbal

ManUtd-coach klaagt over arbitrage tegen AZ

Ole Gunnar Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer

DEN HAAG - Coach Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United voelde zich na de 0-0 tegen AZ voor de Europa League nogal bekocht. „Ik had hier nu kunnen zitten met een glimlach”, zei de Noor in de perskamer van het stadion van ADO Den Haag.

Ole Gunnar Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer

„We hadden kunnen winnen met 1-0 als we een strafschop hadden gekregen. Helaas nam de arbitrage weer een slechte beslissing, zoals afgelopen maandag ook al tegen Arsenal. Maar ik ben ervan overtuigd, dat we ooit nog eens krijgen waar we recht op hebben.”

Solskjaer doelde op een duel in de slotfase tussen Stijn Wuytens en invaller Marcus Rashford. „Na de tackle van de AZ-speler werd de voet van Marcus gewoon weggeveegd”, bromde de oud-speler van ManUnited. „Dat was voor 100 procent een strafschop, dat kan en mag je gewoon niet anders beoordelen.”

Ondanks zijn frustratie was Solskjaer niet ontevreden over het optreden van United. „We hebben een punt in een lastige uitwedstrijd, tegen een goede tegenstander, op een zeer moeilijk te bespelen kunstgrasveld. Als we thuis blijven winnen en uit punten blijven pakken, gaan we gewoon door.”