Nieuws/Sport

Advocaat: 'Als ik vroeger tijd had, scoorde ik nooit'

Dick Advocaat

Dick Advocaat

ANP Pro Shots

Dick Advocaat staat zaterdag voor de loodzware opgave om met Sparta zijn oude club PSV punten afhandig te maken.

Dick Advocaat

Dick Advocaat

ANP Pro Shots

"PSV staat vanaf het begin van het seizoen bovenaan", zegt de coach bij RTV Rijnmond. "En er wordt veel over PSV geklaagd, maar echt niet door PSV zelf. Ik denk dat ze in Eindhoven niet kijken of het spel zo geweldig is, maar dat ze gewoon blij zijn met de winst en de drie punten die ze steeds kunnen bijschrijven. Buiten Eindhoven wordt meer geklaagd over PSV."

Bekijk hier het programma en de stand in de Eredivisie.

Hekkensluiter 

De Rotterdammers zijn hekkensluiter in de Eredivisie, en dat komt mede omdat Sparta veruit de minst scorende ploeg in de competitie is. En dús ging Advocaat even zitten met Fred Friday, de winterse aanwinst van de Rotterdammers die pas één keer scoorde. 

"Hij gaat soms teveel naar de zijkant, vind ik", aldus de coach. "En ik denk dat dat niet goed is voor zijn spel. Ik vroeg hem of hij weleens naar Barcelona kijkt, maar hij vertelde meer een Real Madrid-man te zijn", lachte Advocaat. "Luis Suarez is altijd bij de 'finalebal' voor het doel, en scoren is natuurlijk wel echt een kwaliteit. Als ik vroeger voor de goal kwam en ik had de tijd, dan schoot ik hem er nooit in. Als je minder tijd hebt om na te denken, scoor je sneller."

 

Bekijk meer van