Nieuws/Sport

Juventus wint jubileumwedstrijd van Buffon

Gianluigi Buffon houdt het doel schoon

Gianluigi Buffon houdt het doel schoon

REUTERS

FLORENCE - Juventus heeft de vijfhonderdste competitiewedstrijd van Gianluigi Buffon voor de club uit Turijn opgeluisterd met een overwinning. De net veertigjarige doelman hield tegen Fiorentina de 'nul' en zag zijn ploeggenoten Federico Bernardeschi en Gonzalo Higuain in de tweede helft scoren: 0-2. Juventus nam dankzij de twintigste zege van het seizoen de koppositie in de Serie A weer over van Napoli, dat zaterdag Lazio ontvangt.

Gianluigi Buffon houdt het doel schoon

Gianluigi Buffon houdt het doel schoon

REUTERS

De gelouterde sluitpost, sinds 2001 een vaste waarde onder de lat bij Juventus, vierde in Florence een mijlpaal. Alleen Alessandro Del Piero heeft meer competitiewedstrijden voor de 'Oude Dame' gespeeld (513). Buffon kan zijn oud-ploeggenoot aan het einde van dit seizoen passeren.

Fiorentina kreeg in de eerste helft een strafschop, maar die werd na lang beraad op advies van de videoarbiter omgezet in een vrije trap voor 'Juve'. Uitgerekend een oud-speler van Fiorentina zette de regerend kampioen in de 56e minuut op voorsprong. Bernardeschi krulde een vrije trap in de hoek. Higuain besliste de wedstrijd in de slotfase met zijn veertiende treffer van het seizoen.