Nieuws/Sport

Napoli is Ghoulam weer lang kwijt

Faouzi Ghoulam

Faouzi Ghoulam

Hollandse Hoogte

NAPELS - De Algerijnse linksback Faouzi Ghoulam van Napoli heeft opnieuw een zware knieblessure opgelopen. Ghoulam liep vrijdag tijdens de training een gebroken knieschijf op. De Algerijn onderging direct een operatie. Italiaanse media suggereerden dat Ghoulam wel eens een jaar uitgeschakeld kan zijn, maar de medische staf van Napoli hoopt dat hij over een maand al weer kan beginnen met trainen. Dat zou betekenen dat hij dit seizoen nog in actie kan komen voor de Italiaanse kampioenskandidaat.

Faouzi Ghoulam

Faouzi Ghoulam

Hollandse Hoogte

De 27-jarige verdediger scheurde begin november in de Champions League tegen Manchester City de achterste kruisband van zijn rechterknie. Het herstel werd in eerste instantie geschat op vier tot vijf maanden, maar in januari kon Ghoulam al weer voorzichtig de training hervatten. Voorzitter Aurelio De Laurentiis noemde de Algerijn dan ook de belangrijkste 'winteraanwinst' van Napoli. Vrijdag ging het op het trainingsveld echter weer mis.

Ghoulam was tot hij geblesseerd raakte een vaste waarde in het elftal van trainer Maurizio Sarri. Napoli strijdt met regerend kampioen Juventus om de 'Scudetto', de Italiaanse titel.

Ghoulam is niet de enige pechvogel van de lichtblauwe formatie uit Napels. De Poolse spits Arek Milik (ex-Ajax) liep eerder dit seizoen een zware knieblessure op, iets wat hem een jaar eerder ook al was overkomen.