Sport/Tennis
1653637302
Tennis

Kiki Bertens kan titel in Madrid ’virtueel’ verdedigen

Kiki Bertens glundert van trots na haar eindzege in Madrid.

Kiki Bertens glundert van trots na haar eindzege in Madrid.

Kiki Bertens doet later deze maand mee aan de virtuele versie van de Madrid Open, het graveltoernooi dat ze vorig jaar op haar naam wist te schrijven. De Madrid Open stond voor begin mei op het programma, maar in verband met de coronacrisis zijn voorlopig alle tenniswedstrijden van de baan.

Kiki Bertens glundert van trots na haar eindzege in Madrid.

Kiki Bertens glundert van trots na haar eindzege in Madrid.

„Ik vind het Virtual Project een leuk initiatief voor een goede zaak. Ik zal het wel missen dat ik dit jaar niet in Madrid kan spelen omdat het een erg leuk toernooi is, maar ik zal mijn best doen om thuis vanaf de bank mee te doen aan de computergame Tennis World Tour”, aldus Bertens op de website van de Madrid Open. „Ik probeer in de game net zo goed te presteren in als ik vorig jaar deed op de baan.”

Bertens geeft op Instagram aan dat ze nog wel even moet oefenen. Ze is niet echt vertrouwd met Tennis World Tour.

Bertens bewaart meer dan goede herinneringen aan de Madrid Open. Na haar toernooiwinst vorig jaar klom de Nederlandse tennisster naar de vierde plek op de wereldranglijst. Daarmee verbeterde ze het record van Betty Stöve, die in 1977 de nummer 5 van de wereld was.

Behalve Bertens, nu de nummer zeven van de wereld, heeft ook Angelique Kerber, oud-winnares van de Australian Open, en de Française Fiona Ferro toegezegd mee te zullen doen aan het virtuele tennistoernooi dat van 27 tot en met 30 april wordt gehouden.

Bij de mannen heeft de organisatie inmiddels een indrukwekkend deelnemersveld weten te strikken. Rafael Nadal, die de Madrid Open vijf keer won, Andy Murray en John Isner zijn van de partij.

Aan het toernooi is een prijzengeld verbonden van 150.000 euro. De winnaars mogen bepalen naar welk goed doel het geld gaat. Een deel moet ten goede komen aan minder gefortuneerde tennissers en een deel gaat naar projecten die de gevolgen van de coronacrisis willen aanpakken.