Sport/Voetbal
1654038634
Voetbal

Weer coronabesmetting bij Dynamo Dresden ondanks thuisisolatie

Bij de Duitse voetbalclub Dynamo Dresden is opnieuw een speler positief getest op het coronavirus. Ook bij een huisgenoot van een medewerker uit de begeleidingsstaf is een besmetting met het longvirus geconstateerd. De betroffen personen moeten voor veertien dagen in quarantaine.

Ploeg en begeleiding bevinden zich al sinds 9 mei in thuisisolatie na eerdere positieve testresultaten. De club uit de tweede Bundesliga heeft daarom het seizoen nog niet kunnen hervatten. Zaterdag mag er voor het eerst weer gezamenlijk worden getraind.

„We hielden er rekening mee dat er bij de vijfde testronde nog positieve gevallen zouden opduiken”, zei sportdirecteur Ralf Minge. Vanaf maandag nemen team en begeleiding plaats in een hotel voor de quarantaineweek die een hernieuwd competitie-optreden moet voorafgaan. Ook dan zullen er nog tests volgen. De vraag blijft wat er gebeurt als er tijdens die ’hotelweek’ een besmetting wordt geconstateerd. Wanneer de gezondheidsautoriteiten de ploeg dan weer naar huis sturen voor twee weken thuisisolatie lijkt het niet meer mogelijk het seizoen voor de geplande einddatum van 28 juni af te ronden.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd