Sport

Negental Feyenoord ten onder bij Vitesse

Vitesse viert feest

Vitesse viert feest

ANP Pro Shots

Feyenoord heeft op bezoek bij Vitesse de zesde nederlaag van het seizoen geleden. De Rotterdammers kwamen nog wel op voorsprong in de Gelredome, maar gingen na rode kaarten voor Bilal Basacikoglu en Tyrell Malacia ten onder: 3-1.

Vitesse viert feest

Vitesse viert feest

ANP Pro Shots

Feyenoord startte in Arnhem zonder de geblesseerde Sam Larsson. Net als doordeweeks tegen FC Groningen werd de Zweed vervangen door Basacikoglu, waardoor Jean-Paul Boëtius opnieuw op de bank moest plaatsnemen. Bij Vitesse mocht Luc Castaignos, die in het midweekse duel met ADO Den Haag nog een matige indruk maakte, opnieuw starten ten faveure van de geschorste Tim Matavz.

Vitesse en Feyenoord maakten er een aantrekkelijke eerste helft van. Beide ploegen zochten de aanval en dat leverde gevaarlijke momenten voor de doelen op. Het was de regerend landskampioen die als eerste scoorde. Na 21 minuten legde Basacikoglu de bal goed klaar voor de vrijstaande Tonny Vilhena, die Vitesse-doelman Remko Pasveer met een diagonaal laag schot verschalkte: 0-1. Vitesse beklaagde zich overigens wel over een moment dat aan de Feyenoord-goal vooraf ging. Karim El Ahmadi zou een overtreding hebben gemaakt op Thomas Bruns, maar arbiter Dennis Higler floot niet.

Kashia en rood 

Kort voor de openingstreffer beleefde Ridgeciano Haps een vervelend moment. De linksback van Feyenoord kreeg de schoen van Bruns vol in het gezicht, waarna hij zich per brancard moest laten vervangen door Malacia. Vitesse liet zich niet van de wijs brengen door de treffer van Vilhena en kopte luttele minuten later al op de lat via Matthew Miazga. Kort voor rust was het alsnog raak. Guram Kashia kopte raak uit een hoge voorzet van Mason Mount: 1-1.

Guram Kashia kopt Vitesse op gelijke hoogte

Guram Kashia kopt Vitesse op gelijke hoogte

ANP Pro Shots

Ook in de tweede helft had Feyenoord het lastig in Arnhem. Jones moest na ruim een uur handelend optreden na een inzet van Miazga. Kort daarna kwam Feyenoord met tien man te staan. Basacikoglu kwam met twee benen in op Thulani Serero en kreeg de rode kaart van Higler. Een minuut later profiteerde Vitesse al van de numerieke meerderheid. Een mislukt schot van Roy Beerens belandde precies op het hoofd van Bryan Linssen: 2-1. 

Weer Linssen

Tien minuten voor tijd kreeg Feyenoord nogmaals een rode kaart. Malacia legde de doorgebroken Beerens neer en kon inrukken. Ook de ingevallen Robin van Persie kon een nederlaag vervolgens niet meer afwenden voor de negen Rotterdammers, die nog wel een grote kans kregen via Sven van Beek. De treffer viel echter aan de andere kant. Uit een voorzet van Beerens kopte Linssen zijn tweede treffer van de middag tegen de touwen: 3-1. Feyenoord ziet nummer drie AZ langzaam maar zeker uit zicht verdwijnen. De Alkmaarders hebben acht punten meer. Vitesse staat zevende.

Steven Berghuis druipt af

Steven Berghuis druipt af

Hollandse Hoogte

 

Lees meer over