Sport/Voetbal
1657257528
Voetbal

Rotterdammers wijzen eerste bod op spits af

Sparta wil hoofdprijs voor Ache

Ragnar Ache

Ragnar Ache

ROTTERDAM - Sparta Rotterdam heeft een bod van de Duitse club Eintracht Frankfurt op Ragnar Ache afgewezen.

Ragnar Ache

Ragnar Ache

De 21-jarige spits, afkomstig uit Frankfurt, trok in de eerste seizoenshelft de aandacht met vijf doelpunten en drie assists. „Als we zeven maanden geleden zo’n bod hadden gehad, hadden we dat geaccepteerd. Maar nu niet”, zegt technisch manager Henk van Stee. „Ache heeft zich goed ontwikkeld en hij toont ook de Spartaanse mentaliteit die we graag willen zien: onverzettelijkheid en ten koste van alles willen winnen.”

De Duitser, die al een aantal jaar bij Sparta speelt en in de zomer zijn contract verlengde tot medio 2021, debuteerde onlangs met een doelpunt in de nationale ploeg voor spelers onder 21 jaar. Ache heeft daarmee de aandacht getrokken van clubs uit onder meer de Bundesliga. Eintracht Frankfurt, de ploeg van spits Bas Dost, is het meest concreet. „Als er een bod komt dat we echt niet kunnen weigeren, dan zal hij vertrekken”, aldus Van Stee. „Maar dan zullen ze heel diep in de buidel moeten tasten.”

Het gepromoveerde Sparta won zaterdag met 3-0 van AZ en gaat de winterstop is als nummer 11 van de ranglijst. Trainer Henk Fraser moet afscheid nemen van aanvaller Halil Dervisoglu, die al in de zomer een contract tekende bij de Engelse club Brentford, maar nog een half jaar voor Sparta mocht blijven spelen. Toch hoopt Van Stee dat Dervisoglu wellicht zelfs het seizoen afmaakt in de eredivisie. Hij hoort komende week wat de Engelse tweedeklasser van plan is met Dervisoglu, die ook vijf keer scoorde in de Eredivisie.