Nieuws/Sport
1657377
Sport

Veldwijk weigert in te vallen: 'Onaangenaam verrast'

FC Groningen-aanvaller Lars Veldwijk.

FC Groningen-aanvaller Lars Veldwijk.

Lars Veldwijk weigerde zondag in te vallen bij FC Groningen tijdens het duel (0-0) met ADO Den Haag. "Ik werd onaangenaam verrast", zei trainer Ernest Faber na afloop.

FC Groningen-aanvaller Lars Veldwijk.

FC Groningen-aanvaller Lars Veldwijk.

Faber wilde de spits in de slotfase als vervanger van Ritsu Doan het veld insturen, maar Veldwijk zag dat niet zitten. "Lars besloot om niet meer te willen invallen. Dan moet je iemand anders brengen", aldus de coach tegenover FOX Sports. "We gaan dit morgen even bespreken met de directie.”

Faber bracht uiteindelijk Ajdin Hrustic in. Die keuze leidde tot ergernis bij het Groningse publiek, dat graag Veldwijk had willen zien. "De supporters weten natuurlijk niet dat dit gebeurt. Dan snap ik hun reactie wel. De bedoeling was dus om hem wel te brengen. Misschien moet je de volgende keer de mensen inseinen: dit is er aan de hand.”

Maximale geven

"We hebben heel veel spelers die wel graag willen. Ik weet ook dat het niet best was, maar we geven het maximale. Helaas zijn er ook spelers die niet meer willen knokken voor hun collega's", verwees Faber naar Veldwijk.

De coach, die onlangs bekend maakte dat hij aan zijn laatste seizoen in Groningen bezig is, wil echter niets weten van een voortijdig vertrek. "Ik sta voor de spelers en zij willen graag door met de staf. Wij blijven voor elkaar werken."

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie