Nieuws/Sport
1660092112
Sport

Kassa! Golfer Schwartzel bijna 4 miljoen euro rijker

Charl Schwartzel is bijna vier miljoen euro rijker.

Charl Schwartzel is bijna vier miljoen euro rijker.

De Zuid-Afrikaanse golfer Charl Schwartzel heeft in Saint Albans het eerste toernooi van de nieuwe LIV Golf Invitational Series gewonnen. Het leverde de 37-jarige golfer de grootste geldprijs uit zijn carrière op: 4 miljoen dollar (3,8 miljoen euro).

Charl Schwartzel is bijna vier miljoen euro rijker.

Charl Schwartzel is bijna vier miljoen euro rijker.

Schwartzel bleef op de Centurion Club in Saint Albans, nabij Londen, na drie ronden 7 slagen onder het baangemiddelde. Daarmee had hij een slag minder nodig gehad dan zijn landgenoot Hennie du Plessis. Branden Grace, eveneens uit Zuid-Afrika eindigde met -5 als derde.

De LIV Invitational Series is omstreden omdat het wordt gefinancierd door investeerders uit Saudi-Arabië. De prijzenpot van het eerste toernooi was met 25 miljoen dollar (omgerekend 23,3 miljoen euro) ongeveer het dubbele van elk van de vier majors.

De Amerikaanse organisatie PGA kondigde donderdag aan dat het zeventien dissidente golfers had geschorst. De PGA bracht de disciplinaire maatregel naar buiten op het moment dat de eerste ronde van het openingstoernooi was begonnen.

Grote namen zitten bij de geschorste spelers, onder wie Phil Mickelson, Dustin Johnson, Sergio Garcia, Ian Poulter en Charl Schwartzel. De geschorste golfers mogen niet langer uitkomen op toernooien van de PGA Tour en zullen ook niet worden geselecteerd voor de Presidents Cup. Tien van de zeventien golfers, onder wie tweevoudig majorkampioen Johnson, hadden hun lidmaatschap van de PGA Tour al opgezegd.