Sport/Voetbal
1660250295
Voetbal

Video: Malen langer bij PSV onder druk van ’drugsbaron’

Donyell Malen

Donyell Malen

EINDHOVEN - Donyell Malen heeft zijn contract bij PSV verlengd tot medio 2024. Dat deed de aanvaller wel onder enige druk van een ’drugsbaron’.

Donyell Malen

Donyell Malen

Op de sociale media van de Eindhovenaren is drugsbaron Ferry Bouman (Frank Lammers) uit de Netflix-serie Undercover te zien. Als die hoort dat Malen nog niet heeft bijgetekend, besluit hij de spits van PSV maar even te facetimen.

„,Verrekte koekenbakker, wie denk je dat je bent?”, roept ’Ferry. „Eén: je tekent bij. Twee: je tekent bij.” Malen stelt hem gerust. „Ferry, Ferry rustig, het is al geregeld. Vijf jaar erbij.”

Malen is opgeleid door Ajax en trok op jonge leeftijd al naar Londen waar hij in de academie van Arsenal terechtkwam. In de zomer van 2017 trok PSV hem aan. De nu 20-jarige aanvaller speelde vorig jaar geregeld en kan voorlopig ook weer rekenen op een basisplaats onder trainer Mark van Bommel. „Donyell heeft in korte tijd flinke stappen gezet en het is duidelijk dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt”, aldus technisch manager John de Jong.

„Donyell is een veelzijdige aanvaller met scorend vermogen. Dat maakt hem speciaal”, laat De Jong weten.

Malen heeft het naar eigen zeggen erg naar zijn zin bij PSV en denkt dat hij nog veel kan leren in Eindhoven. „Bij een club als PSV is er veel concurrentie en daar houd ik van. Dat maakt me beter.”