Sport/Voetbal
1660287460
Voetbal

Thomas Tuchel wilde Luis Suarez naar PSG halen: ’Een van de beste spitsen aller tijden’

Tuchel onthulde een poging te hebben gedaan om Suárez naar PSG te krijgen.

Tuchel onthulde een poging te hebben gedaan om Suárez naar PSG te krijgen.

Thomas Tuchel heeft afgelopen zomer als trainer van Paris Saint-Germain geprobeerd om Luis Suarez naar Parijs te halen. Dat bekende de huidige manager van Chelsea maandag op de persconferentie voor het uitduel van zijn ploeg in de Champions League. Dinsdag treedt Chelsea aan tegen Atletico Madrid, de club van Suarez.

Tuchel onthulde een poging te hebben gedaan om Suárez naar PSG te krijgen.

Tuchel onthulde een poging te hebben gedaan om Suárez naar PSG te krijgen.

Bij PSG kregen ze destijds door dat Suarez moest vertrekken bij FC Barcelona. „En wie zou er op zo’n moment niet geïnteresseerd zijn om een van de beste spitsen aller tijden over te nemen?” Tuchel onthulde een poging te hebben gedaan om Suarez daadwerkelijk aan boord te krijgen in Frankrijk, maar hij kreeg nul op het rekest. „Hij wilde in Spanje blijven en bewijst opnieuw zijn waarde. Suarez is een geboren spits. Hij is nooit tevreden. Wat een mentaliteit, wat een speler.”

De 34-jarige Suarez scoorde dit seizoen al zestien keer in twintig competitiewedstrijden voor Atletico. Daarmee is hij samen met Lionel Messi topscorer in La Liga. „Hij is een geboren aanvaller en heeft de mentaliteit van een topspits die alleen maar wil scoren. We zijn ons bewust van zijn kwaliteiten en zullen op ons best moeten zijn om hem af te stoppen.”

Bekijk hier het programma in de Champions League

Osimhen mag terug naar Napels na hoofdletsel

Victor Osimhen mag terug naar Napoli. Hij werd zondag opgenomen in een ziekenhuis in Bergamo, nadat hij in het duel van Napoli bij Atalanta naar het zich liet aanzien zwaar hoofdletsel opliep. Osimhen viel met zijn hoofd hard op de grond.

In het ziekenhuis werd als verwacht bij de 22-jarige Nigeriaan een hersenschudding geconstateerd. „Uit voorzorg is hij een dag in het ziekenhuis in Bergamo gebleven, nu mag hij naar huis”, zegt Napoli. In Napels zal Osimhen nog wel verdere behandeling moeten ondergaan.

Napoli speelt donderdagavond de return van het Europa League-tweeluik met Granada.

Bekijk hier het programma in de Europa League