Sport/Tennis
1660739450
Tennis

Tennistoernooi tot en met 2025 door met ABN en directeur

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp krijgen wildcards van Richard Krajicek

Toernooidirecteur Richard Krajicek

Toernooidirecteur Richard Krajicek

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp doen dit jaar mee aan het ABN AMRO Tennis Tournament in Ahoy. Beide spelers hebben een wildcard ontvangen. Ze waren op basis van hun ranking net niet toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Toernooidirecteur Richard Krajicek

Toernooidirecteur Richard Krajicek

De 26-jarige Van de Zandschulp is de nummer 57 van de wereld, Griekspoor (25) staat vijf plekken lager. Van de Zandschulp wist nog nooit een wedstrijd te winnen in Ahoy, Griekspoor haalde twee keer de tweede ronde. Hij won in Rotterdam van Stan Wawrinka en Karen Chatsjanov.

„Het is mogelijk dat Van de Zandschulp na afmeldingen alsnog op zijn ranking wordt toegelaten. In dat geval geef ik de wildcard aan een andere Nederlander”, zei Krajicek.

Verlengd

Het tennistoernooi van Rotterdam wordt ook de komende drie edities gesponsord door ABN AMRO, al sinds jaar en dag de naamgever van het evenement in Ahoy. Ook de verbintenis van toernooidirecteur Richard Krajicek is tot en met de editie van 2025 verlengd.

Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt volgende maand vanwege de geldende coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. „In augustus zei ABN al dat het toernooi hoe dan ook zou doorgaan. Het plaatje is helemaal mooi, nu nog publiek”, zei Krajicek.

Het toernooi begint op maandag 7 februari.