Sport/Voetbal
1662091773
Voetbal

Celta beboet aanvaller Sisto voor 'vlucht' naar Denemarken

Pione Sisto

Pione Sisto

De Deense aanvaller Pione Sisto heeft zijn 'vlucht' naar zijn vaderland vanuit Spanje fors moeten bekopen. Zijn club Celta gaf de international een boete van liefst 60.000 euro omdat hij in maart zonder toestemming met de auto naar Denemarken was gereden. Dat melden zondag Spaanse media. Sisto overtrad daarmee de lockdownregels in Spanje.

Pione Sisto

Pione Sisto

Sisto (25) wilde vluchten voor de lockdown in Spanje en legde zo'n 3000 kilometer af. Pas toen hij het land uit was, meldde hij de club van zijn plannen. Op 6 mei vloog hij terug naar Spanje, waar de clubs de training hebben hervat; eerst nog individueel, vanaf maandag in grotere groepen. Sisto weigert vooralsnog te trainen. "Hij heeft een probleem en werkt niet samen met de club om het op te lossen", liet Celta-voorzitter Carlos Mourino vrijdag al weten.

Voordat de club maandag weer in groepen gaat trainen werden de spelers nog getest op het coronavirus. Ook Sisto onderging een test. De uitslagen zijn nog niet bekend. Sisto kwam dit seizoen in 21 duels tot vier doelpunten.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd