Sport/Tennis
1663431722
Tennis

Daniil Medvedev bereidde zich voor op US Open-finale met Max Verstappen versus Lewis Hamilton

Daniil Medvedev.

Daniil Medvedev.

Amsterdam - Wat doe je op de ochtend van een van de grootste wedstrijden uit je tennisloopbaan? Daniil Medvedev keek zondag voor de US Open-finale tegen Novak Djokovic volop sport, waaronder de GP van Italië met Max Verstappen.

Daniil Medvedev.

Daniil Medvedev.

„Ik vind het fijn om met iets anders bezig te zijn dan tennis”, vertelde de Rus tegen Eurosport Rusland na de eerste grandslamzege uit zijn carrière. „Dit keer stond ik voor mijn gevoel al om zeven uur op en kon ik eerst alleen maar denken: ’Wat moet ik doen? Hoe kan ik winnen?’”

Uiteindelijk wist Medvedev zijn gedachten te verzetten met behulp van een Nederlander. „Ik ben maar Formule 1 gaan kijken met de crash van Verstappen en Hamilton. Dat was onwerkelijk. Ik ben drie jaar geleden fan geworden van de Formule 1 en sindsdien mis ik bijna geen enkele race.”

De sportdag was voor Medvedev op dat moment nog maar net begonnen. „Daarna heb ik nog Leeds United tegen Liverpool gekeken”, zo onthulde hij. Daarbij focuste hij zich vooral op de spelers in zijn Fantasy Football-team. „Ik had Trent (Alexander-Arnold, red.) die een assist gaf en Raphina die niets kon uitrichten.”

Dat laatste gold niet voor Medvedev zelf. Hij versloeg Djokovic in New York met drie keer 6-4. Hierdoor blijft de Serviër op twintig grandslamzeges staan en deelt hij dat record met Rafael Nadal en Roger Federer.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop