Sport/Voetbal
1663702813
Voetbal

Keuken Kampioen Divisie:

Zevenklapper koploper Cambuur, NAC verliest, De Graafschap wint

Robert Mühren maakte een hattrick namens Cambuur

Robert Mühren maakte een hattrick namens Cambuur

LEEUWARDEN - SC Cambuur komt steeds dichter bij promotie naar de Eredivisie. De club uit Leeuwarden was maandag in eigen stadion ook veel te sterk voor Excelsior: 7-2.

Robert Mühren maakte een hattrick namens Cambuur

Robert Mühren maakte een hattrick namens Cambuur

Cambuur kwam tweemaal terug van een achterstand. Robert Mühren scoorde driemaal en heeft nu 31 competitietreffers op zijn naam staan. Ook Ragnar Oratmangoen trof driemaal doel. Cambuur heeft een voorsprong van 9 punten op De Graafschap, de voorlopige nummer 2 van de ranglijst die de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht wist te winnen (0-1).

De Graafschap en NAC

Almere City FC passeert De Graafschap als het later op maandag het uitduel met Roda JC wint. De nummers 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie. De nummers 3 tot en met 8 krijgen een herkansing in de play-offs.

De Graafschap maakte een einde aan een serie van drie duels met slechts 1 punt. Daryl van Mieghem tekende voor het enige doelpunt tegen Jong FC Utrecht. Het als vierde geklasseerde NAC Breda raakte verder achterop door een thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles (0-1). Jeroen Veldmate scoorde voor de huidige nummer 5 van de eerste divisie.

Helmond Sport moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen Jong Ajax (1-1). De club voert de vierde periode nu samen met Jong PSV aan.

NEC speelt gelijk tegen Telstar

Het duel tussen NEC en Telstar heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in een leeg Goffertstadion.

NEC kwam in de 39e minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Lesley Bakker. Glynor Plet maakte in de 58e minuut gelijk. NEC kan met een zesde plaats de play-offs voor promotie naar de Eredivisie nauwelijks meer ontgaan. Voor Telstar is het seizoen na de reguliere competitie zo goed als zeker afgelopen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo