Sport/Voetbal
1664123576
Voetbal

Franse aanklagers willen aanvaller laten berechten

Real Madrid-spits Karim Benzema weer in de knel rond sekstape

Karim Benzema in betere tijden.

Karim Benzema in betere tijden.

PARIJS - Het Openbaar Ministerie in Versailles wil dat Karim Benzema van Real Madrid wordt berecht voor zijn aandeel in een poging tot afpersing van zijn toenmalige collega-international Mathieu Valbuena met een sekstape.

Karim Benzema in betere tijden.

Karim Benzema in betere tijden.

De Franse spits wordt beschuldigd van medeplichtigheid. De onderzoeksrechter moet nu gaan beslissen of het daadwerkelijk tot een strafproces komt.

De zaak speelt al sinds november 2015. Benzema werd destijds officieel aangeklaagd. Valbuena zou een bedrag van 150.000 euro hebben moeten betalen aan een vriend van Benzema om te voorkomen dat een seksvideo van hem openbaar zou worden gemaakt. Er verschenen afgetapte telefoongesprekken in de media, die Benzema in een lastige positie brachten. Volgens zijn advocaten heeft de voetballer van Real Madrid echter niets misdaan.

De aanklagers willen in deze zaak ook vier andere personen vervolgen. De procedure tegen de voormalige Franse international Djibril Cissé, die eveneens een rol zou hebben vervuld in de afpersingszaak, werd eerder al stopgezet.

Benzema (32) raakte door de hele affaire zijn plaats in de Franse selectie kwijt.