Sport/Wielrennen
1664903975
Wielrennen

Kruijswijk moest afzien in ’lastige rit’

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk zag zijn teammaten van Jumbo-Visma zich het snot voor de ogen rijden voor hém en niet voor ploegmakker en geletruidrager Mike Teunissen, die moest lossen. „We hadden niet helemaal gedacht dat het zo zou zijn.”

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk

Hij vervolgt tegenover de NOS: „Het was een superlastige dag, die we goed hebben gecontroleerd met Tony (Martin, red). Alaphilippe startte al als favoriet hier, maar wat hij hier vandaag doet is wel heel netjes.”

Volgens Kruijswijk heeft hij flink moeten afzien. „Het laatste uur werd er flink doorgekoerst. Niemand maakte aanstalten om Alaphilippe te halen, om het gat dicht te rijden. Maar ja, we kunnen niet alles, het was geen makkelijke dag. Ik heb ook echt afgezien.”

Van Aert

Teamgenoot Wout van Aert wist dat hij met een goede klassering kans maakte om de gele trui over te nemen van zijn ploeggenoot Teunissen, maar de voorsprong van Alaphilippe op de streep bleek te groot. „We zijn het geel kwijt, maar we hebben een geweldig weekend gehad”, zei de 24-jarige Belg die als negende finishte. „Mike heeft twee ongelooflijke dagen beleefd, maar vandaag deed hij wat hij kon en meer zat er niet in.”

De Tourdebutant staat nu tweede op 20 seconden van de gele trui en was ook niet helemaal ontevreden. „Laurens De Plus en George Bennett hebben goed werk geleverd om Stevens positie te beschermen en mij naar voren te brengen. De dag was zwaar, de beklimmingen waren moeilijker dan verwacht. Het was gewoon te lastig in de finale.”

Bekijk hier de uitslagen in de Ronde van Frankrijk.

Bekijk hier de klassementen in de Ronde van Frankrijk.