Sport/Voetbal
1666365009
Voetbal

Van de Beek: ’Dit is niet normaal meer’

Donny van de Beek

Donny van de Beek

VALENCIA - Ajacied Donny van de Beek was in de eerste helft onder de indruk van het spel van thuisclub Valencia. „Maar ja, zij kwamen niet tot scoren en wij wel”, sprak de middenvelder lachend na de indrukwekkende zege in de Champions League (0-3).

Donny van de Beek

Donny van de Beek

„Natuurlijk zijn we goed weggekomen in de eerste helft. Valencia miste onder meer een strafschop. Ik kon het voor de rust moeilijk belopen. Ik stond op het middenveld meer dan eens tegen twee, drie man, omdat wij op de verkeerde manier druk zetten. In de tweede helft hebben we dat veel beter gedaan. Toen zat Valencia er ook helemaal doorheen. We hadden er nog wel eentje kunnen maken.”

Van de Beek, die zelf voor 0-3 zorgde, was bij Veronica euforisch over de royale uitslag in Valencia. „Hier teken je vooraf voor, want 3-0 winnen hier is niet normaal meer.”

Blind

Het zat de kampioen van Nederland overigens niet tegen in Estadio Mestalla. „Maar geluk dwing je ook af”, zei Daley Blind.

Ajax bleef voor de twaalfde keer ongeslagen in een uitwedstrijd in de Champions League, alle voorronden meegeteld. „Dat is geen toeval meer”, zei Blind. „We kunnen ons met de beste ploegen meten. We zijn belangrijke spelers kwijtgeraakt. Maar we hebben ons met z’n allen weer heel snel ontwikkeld.”

Daley Blind

Daley Blind

„Iedereen weet wat er voor ons spel gevraagd wordt”, zei Blind. „En als het even niet loopt, dan kunnen we ook knokken. Dat hebben we hier ook laten zien. Het mooie is dat er ook nog voldoende punten zijn om ons te verbeteren. Vooral in de eerste helft hadden we het erg lastig met hun linkerkant.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd