Nieuws/Sport
166646
Sport

Mourinho sneert weer eens naar Wenger

ManUtd-manager José Mourinho.

ManUtd-manager José Mourinho.

José Mourinho heeft zondag na de nederlaag tegen Tottenham Hotspur (2-1) een sneer uitgedeeld aan Arsenal-manager Arsène Wenger.

ManUtd-manager José Mourinho.

ManUtd-manager José Mourinho.

De trainer van Manchester United liet ook weten dat hij er geen spijt van heeft dat hij acht wijzigingen in zijn elftal doorvoerde, ook al betekende het verlies dat de ploeg zich niet meer via de competitie kan plaatsen voor de Champions League.

"Ik weet niet hoe het bij andere clubs zit, ik weet niet wat ze denken, ik weet niet wat ze belangrijk vinden", zei Mourinho na afloop tegenover de Engelse pers. "Maar voor ons, Manchester United, is het veel belangrijker om titels te winnen dan in de top vier te eindigen. Wij strijden om titels. Vermoedelijk zijn er ploegen in de top vier die graag in onze positie zouden zijn", verwees de Portugees duidelijk naar het Arsenal van Wenger.

Mourinho, die volgende week met United in de finale van de Europa League Ajax treft, stelt dat hij tegen Tottenham vanwege het drukke speelschema wijzigingen moest doorvoeren. "We hebben niet gegokt, we hebben niet ingezet op de Europa League. We moesten het wel doen, omdat we geen enkele kans hebben gehad om te rusten en niet eens fatsoenlijk hebben kunnen trainen. Dus het was geen keuze, we werden in deze situatie gedwongen."