Sport

Skeletonster Bos: ’Een training zegt niet zoveel’

’Perfect is het nog niet’

Kimberley Bos

Kimberley Bos

Matty van Wijnbergen

Kimberley Bos is haar laatste twee trainingen van de in totaal zes met twee twaalfde plaatsen geëindigd. De skeletonster was in haar laatste run (53.34) wel weer wat sneller dan in run vijf (53.39), maar nog altijd ruim een halve seconde verwijderd van de medailles. Een dag eerder noteerde ze haar twee beste tijden (52.74 en 52.76).

Kimberley Bos

Kimberley Bos

Matty van Wijnbergen

"Dat zegt allemaal niet zoveel”, vervolgt de Edese. "Een training is een training, dus je probeert vooral heel veel dingen uit. Om er achter te komen wat wel en niet werkt. Daar ben ik wel achter en weet nu dus wat ik vooral niet moet doen op de wedstrijddag. Dat is moeilijk uit te leggen, want dat wordt heel technisch. Maar voor mij is het duidelijk.”

Kimberley Bos ontmoet koning Willem-Alexander.

Kimberley Bos ontmoet koning Willem-Alexander.

twitter TeamNL

De 24-jarige Bos zal vrijdag haar debuut maken op deze Olympische Spelen en staat te trappelen om te beginnen. "Ik heb er zin in. Nerveus ben ik niet, maar misschien komt dat nog. Ik heb nog twee dagen. Wanneer ik tevreden ben? Als ik vier goede runs neerzet. Nee, ik ben niet bezig met een medaille. Ik ben relatief nieuw in het veld en de truc is om heel constant te zijn. Als dat lukt, is dat een goede prestatie.”

Kimberley Bos

Kimberley Bos

Matty van Wijnbergen

Voor Bos was het de afgelopen dagen vooral veel puzzelen, omdat de temperatuur schommelde tussen de -10 en zoals vandaag 0 graden Celsius. "Daar moet je op anticiperen, dus dan moet je weer iets anders proberen. Ik heb relatief goede runs neergezet. Nee, perfect is het nog niet, maar dat bewaar ik graag voor de wedstrijd.”

Lees meer over