Sport/Darts
1669228983
Darts

Nieuwe serie voor Michael van Gerwen & co

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

De darters hebben weer iets om naar uit te kijken. De PDC heeft in navolging van de onlangs afgewerkte Summer Series nu de Autumn Series in het leven geroepen. Van 12 tot en met 16 september worden er gedurende een kleine week vijf vloertoernooien afgewerkt in de Players Championship-serie.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Het event vindt plaats in het Duitse Hildesheim. De verwachting is dat de meeste darttoppers, onder wie dus ook Michael van Gerwen, zullen meedoen. Elke dag wordt er in totaal 75.000 Britse pond aan prijzengeld onder de 128 deelnemers verdeeld.

„De Summer Series waren populair bij de spelers en ook de fans”, stelt PDC-voorzitter Barry Hearn. Overigens zijn er bij vloertoernooien nooit fans welkom en doelt Hearn vooral op het feit dat de dartliefhebbers vooral hun sport weer op een afstandje via diverse online live streams kunnen volgen. „Ik ben blij dat we een nieuw blok van Players Championships-events hebben weten neer te zetten.”

Van Gerwen won bij de Summer Series, die in juli in Milton Keynes werden gehouden, twee van de vijf toernooien. Daarna werd de nummer één van de wereld vroegtijdig uitgeschakeld bij het majortoernooi World Matchplay en ging hij vervolgens met zijn gezin op vakantie.

Overigens verschijnt Van Gerwen al eerder aan de oche. De absolute wereldtop vervolgt eind augustus de prestigieuze Premier League. Vanaf 25 augustus worden er zes opeenvolgende Premier League-avonden georganiseerd in Milton Keynes, vanwege de coronamaatregelen wordt er nog geen publiek in de zaal toegelaten.