Sport

Otter: 'Ik ben toen heel erg tekeer gegaan tegen Van Kerkhof'

Yara van Kerkhof en Jeroen Otter.

Yara van Kerkhof en Jeroen Otter.

ANP

Yara van Kerkhof ging zo’n beetje door het leven als de koningin van de B-finale. Het ontplofte daarom oktober vorig jaar tussen de shorttrackster en bondscoach Jeroen Otter toen ze tijdens de wereldbeker in Boedapest weer tevreden was met de B-finale van de 1000 meter.

Yara van Kerkhof en Jeroen Otter.

Yara van Kerkhof en Jeroen Otter.

ANP

"Ik ben toen heel erg tekeer gegaan tegen haar”, vertelde Otter. "Ik kom niet elke dag naar die ijshal om op het tweede plan mee te doen. Gelukkig snapte ze de boodschap, want daarna is het alleen maar beter gegaan.”

"Ja, dat is wel even goed geweest voor me”, knikte Van Kerkhof, die sindsdien een enorme groei heeft doorgemaakt en dinsdag zilver pakte op de olympische 500 meter. "Ik ben inmiddels 27 jaar en realiseer me dat je je kansen moet pakken. Je kan wel lekker mee blijven schaatsen, maar uiteindelijk moet je een keer toeslaan.”

En vanaf begin dit jaar is de ’pitbull’, zoals Otter haar noemt, dat volop aan het doen. Ze behaalde in januari al de Nederlandse titel allround en een week later tijdens het EK in Dresden haar eerste individuele medaille op een groot internationaal eindtoernooi. En met dit olympische zilver bekroont Van Kerkhof nu al haar jaar dat nog maar net begonnen is.

Lees het hele verhaal over Yara van Kerkhof in de PREMIUM-editie van Telesport.

Lees meer over