Sport/Voetbal
1670740077
Voetbal

Doan wordt PSV’er; principeakkoord met FC Groningen

Ritsu Doan

Ritsu Doan

EINDHOVEN - PSV heeft zijn nummer één om de aanval te versterken alsnog binnen. Ritsu Doan (21) wordt de laatste grote aankoop van PSV deze transferzomer.

Ritsu Doan

Ritsu Doan

FC Groningen heeft de aanvankelijke vraagprijs (richting de 14 miljoen euro) flink laten kelderen en geeft gehoor aan de intern keihard uitgesproken wens van de speler. De Eindhovenaren hebben een principeakkoord bereikt over een transfersom van 7,5 miljoen euro, plus bonussen.

PSV werkt zelf nog aan een akkoord met de speler, maar dat mag naar verwachting geen problemen opleveren. De Japans international wilde zich de sportieve en financiële vooruitgang die PSV biedt niet laten ontnemen. Vorig jaar al zag hij een transfer naar CSKA Moskou geblokkeerd worden en nu de stap richting de top van Nederland zich aandiende, maar leek te stranden door de hoofdprijs die werd gevraagd, is Doan voor zichzelf gaan staan. De Japanner in deze situatie opnieuw aan zijn contract houden, zou leiden tot een onwenselijke situatie, waarin de aanvaller ongetwijfeld geen stap harder van zou gaan lopen.

Daarbij werd Doan een jaar geleden voor zo’n twee miljoen euro gefinancierd door investeerders. Zij zien dat de club binnen een jaar tijd ongeveer een viervoud van dat bedrag kan toucheren.