Sport

Ter Mors hield eigen lichaam voor de gek

Jorien ter Mors en Jeroen Otter.

Jorien ter Mors en Jeroen Otter.

Rene Bouwman

Jorien ter Mors werd de afgelopen maanden gekweld door rugklachten, maar na het Olympisch Kwalificatie Toernooi van anderhalve maand geleden besloot de winnares van olympisch goud op de 1000 meter die te negeren. 

Jorien ter Mors en Jeroen Otter.

Jorien ter Mors en Jeroen Otter.

Rene Bouwman

"Na het OKT heb ik gewoon heel veel risico genomen. Voor het OKT heb ik heel weinig krachttraining kunnen doen, omdat ik teveel last had van mijn rug. ", vertelde Ter Mors na het superieur binnenslepen van olympisch goud.

Dus werd de krachttraining opgevoerd. Voor de Spelen werd tijdens een trainingskamp in Japan met de shorttrackers de puntjes op de i gezet. Ze nam een gigantische gok, die fantastisch uitpakte

Lees ook: - Ter Mors na triomf illuster rijtje - Ter Mors moet omschakelen naar 'spelletje'

Ter Mors vliegt over de baan.

Ter Mors vliegt over de baan.

Rene Bouwman

Ter Mors heeft een sterk fysiek, maar een nog vastberadener geest, zo bleek in de Gangneung Science Oval. "Ik denk dat mijn geest zeker sterker is dan mijn lichaam. Als je positief bent, kun je veel faken voor je lichaam", zei de Enschedese met een glimlach. 

"Na het OKT was het meer een beslissing van: gaan we door met het lichaam laten bepalen wat we doen, of maken we er een alles of niets-periode van zes weken van. Het is alles geworden", verklaarde Jeroen Otter, coach van de shorttrrakploeg, waarvan ook Ter Mors deel uitmaakt.

Bekijk hier de stand in de medaillespiegel en hier het volledige programma van de Winterspelen.