Sport

Nigeriaanse trainer beticht club van illegale praktijken

Oliseh ontketent rel na ontslag bij Fortuna

Door Van onze Telesportredactie

Sunday Oliseh

Sunday Oliseh

Hollandse Hoogte

Fortuna Sittard heeft trainer Sunday Oliseh op non-actief gezet.

Sunday Oliseh

Sunday Oliseh

Hollandse Hoogte

Volgens het bestuur van Fortuna Sittard is het besluit om de 43-jarige Oliseh op non-actief te zetten niet ingegeven door de huidige sportieve prestaties. De clubleiding spreekt over 'herhaaldelijk verwijtbaar handelen gedurende langere periode door de trainer jegens meerdere personen in de organisatie'. 

Oliseh heeft zelf een totaal andere lezing en lijkt met een verklaring op Twitter een rel te hebben ontketend. "Ik ben ontslagen, omdat ik heb geweigerd om mij te mengen in de illegale activiteiten die plaatsvinden bij Fortuna. Er worden wetten overtreden."

Afgelopen maandag raakte Fortuna Sittard door de vierde nederlaag op rij nog verder achterop bij de twee koplopers in de Jupiler League. De Limburgers verloren met 2-0 bij Jong AZ. Oliseh zei onder meer dat dit kwam omdat hij slechts twaalf spelers heeft die in de top van de eerste divisie meekunnen. Die uitspraak werd hem zwaar aangerekend. Oliseh was sinds begin 2017 coach van Fortuna.

Fortuna staat nog wel op de derde plaats in de eerste divisie, maar het verschil met NEC en Jong Ajax is opgelopen tot vijf punten. Eind januari was Fortuna nog de aanvoerder van de ranglijst. Amper een maand geleden won Fortuna onder leiding van Oliseh nog een periodetitel, het eerste tastbare succes in ruim twintig jaar.

Oliseh speelde ruim vijftig interlands voor Nigeria. Hij was bovendien actief op de WK's van 1994 en 1998.

 

Lees meer over