Sport

FC Groningen presenteert Buijs

Door Van onze Telesportredactie

Danny Buijs

Danny Buijs

Oranje Pictures

Het is officieel. Danny Buijs wordt, zoals Telesport al eerder meldde, de nieuwe trainer van FC Groningen. De 35-jarige Dordtenaar tekent een contract in voor twee jaar. Hennie Spijkerman wordt assistent-trainer.

Danny Buijs

Danny Buijs

Oranje Pictures

De 35-jarige oud-speler van de Groningers, die nu nog Kozakken Boys traint, is de opvolger van Ernest Faber, die na dit seizoen vertrekt bij de huidige nummer dertien uit de eredivisie.

Buijs is vanwege zijn periode als voetballer bij de club populair bij de supporters van FC Groningen. In de zoektocht naar een nieuwe trainer werd Buijs door de supporters van Groningen al snel naar voren geschoven. Veel fans zijn al een tijdje 'klaar' met Faber en zien de nummer dertien van de eredivisie de laatste tijd flink sukkelen. Ook in de selectie rommelt het. Zo werd spits Lars Veldwijk uit de selectie gezet omdat hij afgelopen zondag zou hebben geweigerd in te vallen tegen ADO. Veldwijk ontkent dat.

Met Kozakken Boys werd Buijs al kampioen van de Topklasse zaterdag (in 2015). In oktober dwong hij PEC Zwolle tot een verlenging in het bekertoernooi (3-2) met de huidige nummer twee van de Tweede Divisie. Op dit moment zit Buijs op de trainerscursus voor zijn UEFA Pro License, het hoogste trainersdiploma. 

Lees meer over