Sport/Darts
1672403899
Darts

Nederlanders doen het de eerste dag goed

Van Barneveld begint uitstekend aan German Darts Grand Prix

Raymond van Barneveld in actie.

Raymond van Barneveld in actie.

De German Darts Grand Prix is voor de Nederlanders uitstekend begonnen. Raymond van Barneveld rekende zaterdagavond overtuigend af met James Wilson en gunde hem zelf geen enkele leg (6-0). Eerder op de dag boekten ook Jeffrey de Zwaan, Berry van Peer en Wesley Plaisier al overwinningen.

Raymond van Barneveld in actie.

Raymond van Barneveld in actie.

Barney nam het in de laatste partij van de avondsessie op tegen de Engelsman en keek al snel tegen een 4-0 voorsprong aan. Ook in het vervolg van de partij liet hij geen spaan heel van Wilson en binnen no time stond er een 6-0 stand op het scorebord. In de volgende ronde gaat Van Barneveld het opnemen tegen Damon Heta uit Australië.

Eerder op de avond was Jeffrey de Zwaan in een Nederlands onderonsje te sterk voor Vincent van der Voort. Het was Van der Voort die bij een stand van 4-4 de eerste break plaatste. Het lukte hem echter niet om door te drukken. De Zwaan brak direct terug en hield daarna zijn eigen leg om een einde aan de partij te maken: 6-5.

Ook Van Peer (6-4) en Plaisier (6-3) plaatsten zich voor de tweede ronde in München. Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode komen zondag voor de eerste keer in actie. Zij stromen direct in de tweede ronde in.