Nieuws/Sport
1672698397
Sport

Russische bokser overleden na gevecht

Maksim Dadasjev (foto uit 2018)

Maksim Dadasjev (foto uit 2018)

WASHINGTON - De Russische bokser Maksim Dadasjev is overleden aan de verwondingen die hij vorige week vrijdag had opgelopen bij een wedstrijd in de Verenigde Staten. Dadasjev (28) moest in zijn partij tegen Subriel Matias uit Puerto Rico zoveel zware klappen op zijn hoofd incasseren, dat zijn trainer na de elfde ronde besloot op te geven.

Maksim Dadasjev (foto uit 2018)

Maksim Dadasjev (foto uit 2018)

De zichtbaar aangeslagen Rus was het niet eens met de beslissing van zijn trainer, maar die benadrukte dat Dadasjev te veel klappen had gekregen en dat verder boksen geen optie was. De Rus, die zijn vorige dertien partijen allemaal had gewonnen, werd al in de ring onderzocht door een arts. Hij zakte later op weg naar de kleedkamer in elkaar. Dadasjev onderging in het ziekenhuis een operatie aan zijn hersenen en werd vervolgens in kunstmatige coma gebracht. De bokser bleek echter zware hersenschade te hebben opgelopen bij het gevecht. Dinsdag kwam naar buiten dat hij is overleden.

„Het is heel triest, ik heb hier geen woorden voor”, zei de voorzitter van de Russische boksbond. Hij beloofde de familie van Dadasjev ook in financieel opzicht te gaan ondersteunen.