Sport/Voetbal
1673113386
Voetbal

Hattrick Haaland: na 20 competitieduels al 25 goals bij Manchester City

Erling Haaland op weg naar zijn derde treffer.

Erling Haaland op weg naar zijn derde treffer.

Erling Haaland blijft uitstekend presteren bij Manchester City. De 22-jarige Noorse spits maakte zondag alle drie de doelpunten voor zijn elftal in de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers: 3-0.

Erling Haaland op weg naar zijn derde treffer.

Erling Haaland op weg naar zijn derde treffer.

Voor Haaland betekende het alweer zijn vierde hattrick dit seizoen. Dat zijn er net zoveel als alle andere spelers in de Premier League samen. Alleen Alan Shearer maakte in één seizoen meer hattricks. De oud-spits deed dat in het seizoen 1995/1996 vijf keer voor Blackburn Rovers.

De openingstreffer maakte Haaland zondag met zijn hoofd, na een goede voorzet van spelmaker Kevin De Bruyne. In de beginfase van de tweede helft benutte Haaland een strafschop en voor het derde doelpunt hoefde hij ook niet heel veel moeite te doen. Riyad Mahrez strafte balverlies bij Wolverhampton af en legde de bal breed. Haaland kon de bal in het lege doel tikken.

Oranje-international Nathan Aké deed alleen de tweede helft mee bij Manchester City, dat de tweede plaats in de Premier League verstevigde. Koploper Arsenal heeft 2 punten meer en twee duels minder gespeeld. Arsenal ontvangt later op zondag Manchester United, de nummer 4.

Bekijk hier de eerste en laatste treffers van Haaland