Sport/Wielrennen
1673343629
Wielrennen

Burgemeester bevestigt dat kans bestaat dat Tour in 2024 buiten Parijs aankomt

De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, heeft bevestigd dat er gesprekken gaande zijn om de aankomst van de Tour de France van 2024 mogelijk te verhuizen naar buiten Parijs. Dat zou de eerste keer zijn sinds 1975.

De finish van de Tour ligt traditioneel op de Champs-Élysées, maar de data van de Tour de France, die wordt verreden van 29 juni tot 21 juli, zitten erg dicht bij de start van de Olympische Spelen in Parijs, die beginnen op 26 juli. Tourbaas Christian Prudhomme zei in juni dat er nog geen beslissing was genomen over de plaats waar de Ronde van Frankrijk in 2024 finisht.

„We zullen zien”, zei Hidalgo tegen de krant Le Parisien. „Het is een onderwerp waar we het met Prudhomme over hebben. Wij werken in goede verstandhouding samen aan alternatieven. Wij zijn pragmatisch en zullen een oplossing vinden. De opening van de Spelen is op 26 juli 2024. Dit betekent dat in de weken daaraan voorafgaand de Place de la Concorde in orde moet worden gebracht. Een mogelijke afwezigheid van de Champs-Élysées in de Tour is geen taboe.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop