Sport

Wijnaldum en Van Dijk halen vernietigend uit

Door Van onze Telesportredactie

Georginio Wijnaldum (r.) vliegt Sadio Mane

Georginio Wijnaldum (r.) vliegt Sadio Mane

credits

Liverpool heeft in Portugal een reuzenstap gezet richting de kwartfinales van de Champions League. De Engelsen waren veel te sterk voor FC Porto: 0-5.

Georginio Wijnaldum (r.) vliegt Sadio Mane

Georginio Wijnaldum (r.) vliegt Sadio Mane

credits

Bij Liverpool maakten Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum deel uit van de basiself. Laatstgenoemde had een belangrijk aandeel in de openingstreffer, die na 25 minuten op het scorebord kwam te staan. De Nederlander bezorgde de bal op wilskracht bij zijn ploeggenoot Sadio Mané.

Het schot van de Senegalees was zeker niet onhoudbaar, maar Porto-doelman José Sa blunderde: 0-1. Vier minuten later sloeg Liverpool nogmaals toe. Een schot van James Milner spatte uiteen op de paal, maar de in bloedvorm verkerende Mohamed Salah toonde zich attent en trof doel in de rebound: 0-2.

Daarmee was het verzet van Porto al voor rust gebroken. In de tweede helft nam Liverpool geen gas terug en zorgde het er via nog twee treffers van Mané (rebound en afstandsschot) en eentje van Roberto Firmino (afronding na razendsnelle aanval) voor dat de return op 6 maart in Engeland een formaliteit is (0-5). 

Lees ook: - Real deelt in slotfase harde tik uit aan PSG - Bijzondere mijlpaal Cristiano Ronaldo