Sport/Wielrennen
1673605968
Wielrennen

’Hij was zo’n lieve jongen’, aldus oud-ploeggenoot Hofland

Wielerwereld kan dood Lambrecht amper bevatten

Bjorg Lambrecht werd 22 jaar.

Bjorg Lambrecht werd 22 jaar.

De internationale wielerwereld heeft geschokt gereageerd op de dodelijke valpartij van het Belgische wielertalent Bjorg Lambrecht, die uitkwam voor Lotto-Soudal. Zijn ploeg maakte maandagavond rond 19.00 uur bekend dat de coureur is overleden aan de gevolgen van een crash in de derde etappe van de Ronde van Polen.

Bjorg Lambrecht werd 22 jaar.

Bjorg Lambrecht werd 22 jaar.

„Bjorn was zo’n lieve jongen”, stelde de Nederlander Moreno Hofland, die vorig jaar nog teamgenoot was van de 22-jarige Belg.

Lambrecht smakte halverwege de rit over 150 kilometer van Chorzów naar Zabrze tegen het asfalt. Het was een regenachtige dag in de Poolse streek waar maandag gekoerst werd. Over de details van de valpartij is weinig bekend omdat de televisie-uitzending nog niet begonnen was.

Volgens Poolse media viel Lambrecht tegen een betonnen rioolbuis. Duidelijk is dat het parcours spekglad was. Kort voor de finish in Zabrze gingen verscheidene renners onderuit of vlogen uit de bocht.

Lambrecht was een groot Belgisch klimtalent en werd vorig jaar tweede op het WK voor beloften. Hij beleefde dit seizoen zijn doorbraak met hoge klasseringen. Zo eindigde hij als zesde in de Amstel Gold Race en werd vierde in de Waalse Pijl. In de Brabantse Pijl kwam hij als vijfde over de finish. Lambrecht won ook het jongerenklassement van het laatste Critérium du Dauphiné.