Sport

Ter Mors in tranen: 'Kom pap, help me'

Door Van onze Telesportredactie

Jorien ter Mors

Jorien ter Mors

René Bouwman

Jorien ter Mors kon woensdagavond haar tranen niet bedwingen. Er kwamen bij de winnares van het olympisch goud op de 1000 meter weer herinneringen aan haar overleden vader boven.

Jorien ter Mors

Jorien ter Mors

René Bouwman

Tijdens de gouden race op de 1000 meter had Ter Mors de hulp van haar overleden vader ingeroepen, zo zei ze tegenover de NOS. "Op het laatste rechte stuk dacht ik zelfs nog: 'kom pap, help me'. Dat neem ik wel echt mee ja."

Ter Mors won vier jaar geleden in Sotsji al goud op de 1500 meter. Haar vader was een jaar eerder overleden aan kanker. Destijds droeg ze de gouden medaille op aan haar vader. "Het is altijd heel bijzonder als het goed gaat en het lukt. Ik heb niet de meest stabiele carrière. Ik weet dat als ik goed ben, dat ik iets heel bijzonders kan doen, Dat is vandaag weer gebeurd. Dan is zo'n gedachte terug aan mijn vader wel extra bijzonder."

Lees ook: Ter Mors na triomf in illuster rijtje Ter Mors kan juichen na gigantische gok ​​​​​​- Ter Mors moet snel omschakelen naar 'spelletje'

Op Ter Mors stond woensdag geen maat. Ze snelde in een tijd van 1.13,56 naar een olympisch record. Die tijd bleek ruimschoots voldoende voor goud. "Altijd als ik op het podium sta en ik sta op de hoogste trede, dan is 'ie' wel voor mijn pa."

Bekijk hier de uitslagen en het volledige programma van de Winterspelen.

Bekijk hier de stand in de medaillespiegel.

Lees meer over