Nieuws/Sport
1674974030
Sport

Wéér sportevenementen afgelast om corona

Het toernooi in de op de Spelen debuterende rugbyvariant zou eind april worden gehouden. Het is niet het eerste testevent voor de Olympische en Paralympische Spelen dat wegens het virus niet door kan gaan. Eerder zagen onder meer de rolstoelrugbyers en sportklimmers een toernooi in Japan worden afgelast.

Vrijdag zou er een testevent beginnen voor de klimmers, maar dat wordt nu afgewerkt zonder atleten. Leden van de organisatie gaan nu testen of de faciliteiten klaar zijn voor de Spelen. Ook voor de accommodatie waar de rugby sevens-wedstrijden plaatsvinden zal het organisatiecomité in samenwerking met het IOC en de wereldrugbybond een alternatieve test plannen.

In Japan zijn inmiddels meer dan duizend besmettingen met het nieuwe coronavirus geconstateerd.

Kwalificatietoernooi 3x3 basketballers uitgesteld

De eerste mogelijkheid voor de 3x3 basketballers van Nederland om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen is uitgesteld. Het eerste kwalificatietoernooi, voor zowel mannen als vrouwen, zou op 18 maart in het Indiase Bangalore van start gaan. De uitbraak van het nieuwe coronavirus deed de internationale basketbalbond FIBA besluiten het toernooi uit te stellen.

De FIBA wil het eerste kwalificatiemoment hoe dan ook laten afwerken voor het geplande toernooi in Boedapest waar van 24 tot en met 26 april om het laatste ticket voor de Spelen van Tokio 2020 wordt gestreden.