Sport/Voetbal
1675049257
Voetbal

Pochettino: ’Spelers moeten het verdienen om het shirt van PSG te dragen’

Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino, de nieuwe trainer van Paris St. Germain, is opgetogen over de kans die hij krijgt bij de ploeg vol sterren, maar hij heeft de topspelers al gewaarschuwd dat ze moeten bewijzen dat ze het verdienen om het shirt van de Franse kampioen te dragen.

Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino

Voormalig Spurs-trainer Pochettino werd zaterdag benoemd tot hoofdcoach van PSG als vervanger van Thomas Tuchel die op kerstavond werd ontslagen.

„Bij deze club draait het altijd om excellentie, de spelers moeten het verdienen om het shirt te dragen”, aldus Pochettino, die zelf van 2001 tot 2003 voor PSG speelde en ook aanvoerder was. „Ik vind het een fantastische ploeg en ik denk dat we kunnen bereiken wat deze club en de spelers willen, omdat het vechters zijn en bekers omhoog willen tillen.”

„Ons belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan. Iedereen moet niets liever willen dan winnen voor de club. We willen een sterke club zijn met een sterke organisatie”, aldus Pochettino op de website van PSG.

Paris Saint-Germain, waar de Nederlandse jeugdinternational Mitchel Bakker voetbalt, hervat de competitie op 6 januari tegen Saint-Étienne. PSG staat na zeventien speelronden op de derde plek, met 1 punt minder dan Olympique Lyon en Lille.

Pochettino zal later op zondag voor het eerste op het trainingsveld staan.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd