Sport/Voetbal
1675970148
Voetbal

Heerenveen kijkt omhoog na zege, ADO dieper in de problemen

Siem de Jong wordt gefeliciteerd met zijn treffer.

Siem de Jong wordt gefeliciteerd met zijn treffer.

HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag de vieze smaak van de bekernederlaag tegen Ajax weg kunnen spoelen: 3-0. De Hagenaren keren dus huiswaarts met nul punten en blijven in de problemen. De ploeg van trainer Ruud Brood is al tien wedstrijden zonder zege.

Siem de Jong wordt gefeliciteerd met zijn treffer.

Siem de Jong wordt gefeliciteerd met zijn treffer.

Sc Heerenveen boekte de eerste zege in de Eredivisie sinds 6 februari. Siem de Jong opende al na acht minuten de score voor de Friezen. Die score bleef lang op het scorebord staan. Henk Veerman verdubbelde in de 78e minuut de score na een fout van Marko Vejinovic. Op het moment dat Veerman voor de 2-0 tekende was Siem de Jong al gewisseld, vermoedelijk met een liesblessure. Hij werd vervangen door Rami Hajal.

In de slotminuut schoot Joey Veerman Heerenveen definitief naar een zege: 3-0. Het doelpunt van Joey Veerman betekende de 900e treffer ooit van Heerenveen in de Eredivisie.

Heerenveen verloor vorig weekeinde met 4-1 van PEC Zwolle en speelde twee weken geleden na een voorsprong thuis met 1-1 gelijk tegen FC Groningen.

ADO Den Haag wacht al sinds 9 januari op een overwinning. De ploeg van Brood heeft dit seizoen pas twee keer gewonnen en nog nooit eerder won de club zo weinig in de eerste 25 competitieduels. De voorsprong op nummer 18 FC Emmen bedraagt nog maar 2 punten.