Sport/Voetbal
1677909210
Voetbal

Heracles in eigen huis onderuit

RKC pakt eerste zege van seizoen

RKC viert 0-1 van Said Bakari.

RKC viert 0-1 van Said Bakari.

ALMELO - RKC Waalwijk heeft de eerste punten van dit seizoen in de Eredivisie te pakken. Op bezoek bij Heracles Almelo won de ploeg van trainer Fred Grim met 1-0, waardoor RKC de laatste plaats aan Sparta Rotterdam overdeed.

RKC viert 0-1 van Said Bakari.

RKC viert 0-1 van Said Bakari.

Vleugelaanvaller Said Bakari bepaalde met zijn doelpunt in de 26e minuut de eindstand. Hij brak door aan de rechterkant van het veld en schoot diagonaal binnen.

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg vanaf de strafschopstip de ideale gelegenheid om langszij te komen. Luuk Wouters schopte Heracles-aanvaller Silvester van der Water onhandig omver, wat de op het hoogste niveau debuterende scheidsrechter Jannick van der Laan (25 jaar) met een penalty bestrafte. De poging van Rai Vloet werd knap gered door doelman Kostas Lamprou.

RKC hield in het restant van de wedstrijd stand. Daarvoor werden de Waalwijkers in de 82e minuut bijgestaan door de lat. Delano Burgzorg schoot vanaf een behoorlijke afstand op het aluminium.

Door de zege klimmen de Waalwijkers naar de 15e plaats. Heracles staat twee plekken hoger op de ranglijst met vier punten, één meer dan RKC.

Bij RKC maakte eenmalig international Ola John zijn debuut. De 28-jarige vleugelaanvaller, overgekomen van het Portugese Vitoria Guimarães, deed de laatste twintig minuten mee.