Sport/Voetbal
1678327169
Voetbal

Video: fans Grêmio gaan los en slopen VAR-cabine, zware straf lonkt

De Grêmio-fans bestormen het veld.

De Grêmio-fans bestormen het veld.

Amsterdam - Wangedrag van supporters is momenteel niet alleen in Nederland een issue, want onder andere in Brazilië was het dit weekend raak. Grêmio-aanhangers gingen flink los rondom de wedstrijd tegen Palmeiras.

De Grêmio-fans bestormen het veld.

De Grêmio-fans bestormen het veld.

De fans van de in degradatienood verkerende club kwamen kort na de 1-3-nederlaag het veld op. Onder andere de VAR-cabine had het zwaar te verduren.

Als gevolg mag Grêmio mogelijk een tijd lang geen thuiswedstrijden meer spelen. „Het incident wordt onderzocht. Het is de intentie dat Grêmio het recht op thuiswedstrijden verliest”, zei Ronaldo Botelho Piacente namens het Braziliaanse Openbaar Ministerie.

De club zou verplicht kunnen worden tot wel tien wedstrijden in een ander stadion te spelen of de tribunes gesloten te houden. Tevens kan Grêmio, dat negentiende staat en moet vrezen voor degradatie, naar verwachting een boete tot 15.000 euro tegemoetzien.

Grêmio staat momenteel negentiende van de twintig clubs in Brazilië, terwijl er vier degraderen. Wel heeft de club nog twee wedstrijden meer te spelen dan de meeste concurrenten.