Sport/Voetbal
1679332783
Voetbal

PSV’er Donyell Malen officieel van Borussia Dortmund

Het is rond. Donyell Malen zet zijn carrière voort bij Borussia Dortmund. De clubtopscorer van PSV van het afgelopen seizoen maakt na vier succesvolle jaren in Eindhoven de overstap naar de top van de Bundesliga.

„Dit is een prachtige transfer voor Donyell en PSV’, zei directeur voetbalzaken John de Jong. „We zijn ontzettend trots op het traject dat we samen hebben afgelegd en het resultaat daarvan.”

Malen trainde vandaag al mee met Borussia Dortmund ook al was de overgang van de 22-jarige aanvaller toen nog niet officieel rond. De Nederlandse international kwam zondag aan bij het trainingskamp van Borussia in Zwitserland en is daar medisch gekeurd en op corona getest.

„Borussia Dortmund is een Europese topclub, die in de Bundesliga altijd bovenin meedoet en ook in de Champions League hoge eisen aan zichzelf stelt”, zei Malen over zijn nu afgeronde transfer.

„Ik kan bijna niet wachten om met mijn nieuwe ploeggenoten op het veld te staan, mezelf met de besten te kunnen meten”, voegde hij eraan toe. „En natuurlijk ben ik heel benieuwd naar de supporters en het stadion, waar heel Europa zo hoog van opgeeft.”

PSV weekte Malen indertijd los bij Arsenal. De spits groeide uit tot een vaste waarde in het eerste elftal. Afgelopen seizoen scoorde hij in de competitie negentien keer. Ook op het Europese podium viel de trefzekerheid van de snelle international op met veertien doelpunten in 28 wedstrijden. Volgens mediaberichten betaalt Dortmund ongeveer 30 miljoen euro voor Malen.