Nieuws/Sport
1679816
Sport

Mitchell Dijks zet carrière voort bij Bologna

Mitchell Dijks

Mitchell Dijks

Mitchell Dijks (25) is dicht bij zijn droomtransfer. De linksback van Ajax verkast zo goed als zeker na dit seizoen transfervrij naar Bologna.

Mitchell Dijks

Mitchell Dijks

Dijks en zijn zaakwaarnemer Dick van Burik zijn met de huidige nummer dertien van de Serie A op een haar na rond over een verbintenis voor vijf seizoenen. Zodra de laatste details goed op papier zijn gezet, zal de deal wereldkundig worden gemaakt.

Dat kan, omdat Dijks eind januari al met succes de keuring bij de Italianen doorstond. Dat gebeurde in het grootste geheim, middenin de nacht, in het plaatselijke ziekenhuis. De Nederlander stond in de startblokken om een wintertransfer te maken als Adam Masina van Bologna naar RB Leipzig zou verhuizen. Die transfer ketste op het laatste moment af, waardoor Dijks noodgedwongen nog een half jaar bij (Jong) Ajax speelt. Na de komst van Nicolas Tagliafico en met de terugkeer van Nick Viergever is de kans op speeltijd in Ajax 1 nihil.

Binnen Ajax wordt de linkervleugelverdediger geprezen om zijn loyaliteit. Na een verhuur aan Norwich City waren er afgelopen zomer meerdere clubs in Dijks geïnteresseerd, maar uiteindelijk blokkeerden directeur spelerszaken Marc Overmars en trainer Marcel Keizer een transfer, omdat Overmars er niet in slaagde een nieuwe linksback aan te trekken.

Na eerdere verhuurperiodes bij Heerenveen en Willem II, een verkoop aan de Tilburgers én het weer terugkopen door Ajax lijkt het afscheid nu definitief. De Italianen zijn gecharmeerd van Dijks, die door zijn snelheid en lengte als een grote versterking voor de Bologna-defensie wordt gezien. Uit de verbintenis van vijf jaar (en het riante salaris) blijkt de waardering, die hij in Amsterdam miste.