Sport/Tennis
1680378981
Tennis

Russische toptennisster Daria Kasatkina komt uit de kast

Daria Kasatkina

Daria Kasatkina

De Russische tennisster Daria Kasatkina, de nummer twaalf op de wereldranglijst, heeft bekendgemaakt dat ze een relatie heeft met iemand van hetzelfde geslacht. Ze probeert daarmee de homofobie in haar thuisland aan te kaarten.

Daria Kasatkina

Daria Kasatkina

„Het is lastig en het heeft geen zin om in de kast te blijven zitten”, vertelde ze in een interview op het kanaal van Youtuber Vitia Kravtchenko.

„Je zit in de knoop met jezelf zolang je het niet vertelt. Daarna moet iedereen zelf beslissen hoe hij of zij zich wil openstellen en in welke mate. Het belangrijkste is dat je goed in je vel zit”, aldus de 25-jarige Kasatkina.

Ze betreurt het feit dat homoseksualiteit in Rusland nog altijd taboe is. „Er zijn veel onderwerpen die niet besproken worden en verboden zijn, dus het is niet verwonderlijk.” Volgens Kasatkina is het leven in Rusland veel moeilijker als je ervoor „kiest om als homo door het leven te gaan.”

Een paar uur na het interview plaatste Kasatkina een foto op Instagram waarop ze te zien is met een andere vrouw. In de commentaar staat enkel een hartje.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop