Sport/Tennis
1681821125
Tennis

Novak Djokovic ten koste van Alexander Zverev naar halve finale ATP Finals

Novak Djokovic.

Novak Djokovic.

LONDEN - Novak Djokovic heeft de halve finales bereikt op de ATP Finals. De nummer 1 van de wereld rekende in de O2 Arena in Londen af met de Duitser Alexander Zverev: 6-3 7-6 (4).

Novak Djokovic.

Novak Djokovic.

Djokovic volgt de Rus Daniil Medvedev, die hem woensdag in twee sets versloeg en zich daardoor al plaatste voor de halve finales.

Djokovic en Zverev streden op het Engelse hardcourt om het tweede ticket in groep A voor de laatste vier. Ze hadden eerder in de week beiden verloren van Medvedev en gewonnen van Diego Schwartzman.

Djokovic was al vijf keer de beste op het eindejaarstoernooi met de beste acht tennissers van het seizoen. De Serviër won het lucratieve evenement in 2008, 2012, 2013, 2014 en 2015. Twee jaar geleden moest Djokovic het in de finale afleggen tegen Zverev.

Vorig jaar was Stefanos Tsitsipas de beste in Londen. Djokovic werd toen in de groepsfase uitgeschakeld.

Medvedev wint ook laatste groepswedstrijd van Schwartzman

Medvedev heeft ook zijn derde groepswedstrijd bij de ATP Finals in Londen gewonnen. De Rus, die na de zeges op de Duitser Alexander Zverev en Novak Djokovic uit Servië al zeker was van een plaats in de halve finales, versloeg de Argentijn Diego Schwartzman in twee sets: 6-3 6-3.

De Rus brak al op 1-1 de opslag van Schwartzman en deed dat bij 5-3 nog een keer om de eerste set te pakken. In de tweede set liep Medvedev met een break uit naar een 3-1-voorsprong. Die marge gaf de 24-jarige Rus niet meer weg. Op 5-3 serveerde hij voor de wedstrijd en maakte het meteen op zijn eerste matchpoint af.

Medvedev speelt zaterdag in de halve finales tegen de Spanjaard Rafael Nadal. Schwartzman verloor alle drie zijn groepswedstrijden en is uitgeschakeld.