Sport/Voetbal
1683208171
Voetbal

Van Dijk: ’Was Ronaldo een concurrent dan?’

Virgil van Dijk in Parijs bij de uitreiking.

Virgil van Dijk in Parijs bij de uitreiking.

PARIJS - Cristiano Ronaldo is de grote afwezige bij de uitreiking van de Ballon d’Or 2019 in Parijs, oftewel de prijs voor de beste voetballer van 2019. Virgil van Dijk, die het met Lionel Messi uit lijkt de gaan vechten wie de award in ontvangst mag nemen, gaf de Portugees nog een ’trap’ na.

Virgil van Dijk in Parijs bij de uitreiking.

Virgil van Dijk in Parijs bij de uitreiking.

Bij het RTL7-programma VTBL werd aan Van Dijk gevraagd wat hij ervan vindt dat Ronaldo niet aanwezig is en dat er dan ’in ieder geval een concurrent minder is’. De Oranje-aanvoerder reageerde gevat: „Was hij een concurrent dan?”

Al snel gaf hij de Portugees het voordeel van de twijfel. „Volgens mij had hij iets anders ,wat hij wel kon ophalen. Dat zeggen ze van de buitenwereld. Daarom ben ik er ook, omdat mensen dat waarderen. Maar ook voor die twee (Ronaldo en Messi, red), die het al zoveel jaren achter elkaar doen.”

Van Dijk beleefde in 2019 een geweldig jaar. De bij Willem II opgeleide verdediger won met Liverpool de Champions League. In het noordwesten van Engeland wordt de beresterke Van Dijk op handen gedragen.

Van Dijk is vanzelfsprekend ook één van de steunpilaren achter de wederopstanding van Oranje. Dankzij spelers als hij, Memphis Depay, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum is Oranje er volgend jaar voor het eerst sinds 2014 weer bij tijdens een eindtoernooi. In de groepsfase van het EK komen Oekraïne, Oostenrijk en een derde land (uit de play-offs) op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Mede dankzij Big Virgil heeft de ploeg van bondscoach Ronald Koeman ook in het buitenland z’n uitstraling terug.