Sport/Tennis
1683776515
Tennis

Nieuw succes: Oranje-tennissers weer naar groepsfase Davis Cup Finals

Wesley Koolhof haalt uit.

Wesley Koolhof haalt uit.

Het Nederlandse Davis Cup-team is er in september opnieuw bij als de groepsfase van de Davis Cup Finals worden afgewerkt. Na de twee zeges van Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven zaterdag klaarden Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof het karwei tegen de Slowaken Alex Molcan en Lukas Klein: twee keer 6-3 . Daardoor stond er na drie partijen al een 3-0 tussenstand op het scorebord in het Groningense Martiniplaza.

Wesley Koolhof haalt uit.

Wesley Koolhof haalt uit.

Zo zwaarbevochten als de zeges van Griekspoor en Van Rijthoven waren, zo eenvoudig rekenden Middelkoop en Koolhof af met hun opponenten. Het Nederlandse tweetal retourneerde beter, was scherper aan het net en had bovendien de steun van een kleine 3000 man publiek. Na een goed uur zat de ongelijke strijd erop.

Tekst gaat verder onder de tweet

Bekijk hieronder het benutte matchpoint

En dus mag Oranje zich opnieuw opmaken voor een optreden in de groepsfase van de Davis Cup Finals. Later zal duidelijk worden waar die worden gespeeld en welke opponent Nederland treft. Uit een poule van vier plaatsen twee landen zich voor het eindtoernooi, dat eind november plaatsvindt.

Koolhof en Middelkoop boeken een eenvoudige zege.

Koolhof en Middelkoop boeken een eenvoudige zege.

Vorig jaar slaagde de ploeg van captain Paul Haarhuis erin om een groep met Kazachstan, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië te winnen. In Malaga ging het daarna mis, omdat Griekspoor en Botic van de Zandschulp hun enkelspelen nipt verloren.

Van de Zandschulp

Van de Zandschulp zat dit weekeinde wel bij de selectie, maar speelde niet vanwege een scheurtje in een beenspier. De kopman van Oranje schrapt om die reden ook het ATP-toernooi van Montpellier. Dit om over acht dagen topfit aan de start te verschijnen van het ABN AMRO Open, waaraan ook Van Rijthoven en Griekspoor (met een wildcard) meedoen.