Sport/Voetbal
1684383115
Voetbal

Juventus-spelers opnieuw in isolatie na coronageval

Juventus-middenvelder Paulo Dybala.

Juventus-middenvelder Paulo Dybala.

TURIJN - De spelers van Juventus moeten opnieuw in isolatie. Eén van de spelers, de Amerikaanse zomeraanwinst Weston McKennie, testte positief op het coronavirus.

Juventus-middenvelder Paulo Dybala.

Juventus-middenvelder Paulo Dybala.

Zijn teamgenoten, onder wie Oranje-international Matthijs de Ligt, mogen wel blijven trainen en wedstrijden spelen zolang ze negatief testen.

Het is de bedoeling dat de andere spelers van Juventus in een ’teambubbel’ blijven. Ze mogen geen contact hebben met mensen van buiten de groep. Dat was twee weken geleden ook al het geval, toen twee medewerkers van de club besmet bleken te zijn. Ook de beloftenploeg van Juventus (Onder 23) zit voorlopig afgezonderd van de buitenwereld, omdat twee spelers positief hebben getest.

Cristiano Ronaldo, de sterspeler van de Italiaanse topclub, keerde woensdag terug in Turijn nadat hij bij de nationale ploeg van Portugal positief had getest. De aanvaller ontbreekt daardoor in het duel met Zweden in de Nations League. Juventus heeft zaterdag in de Serie A een uitwedstrijd tegen Crotone op het programma staan.